En bra arbetsdag

Jag gillar lördagar. Även när jag jobbar. Vi gör dagen extra mysig. Lite sovmorgon, lite godare frukost, väntar med kläderna lite längre och försöker hitta på något trevligt.

Min plan idag var att ta med ”Grabben” och grilla korv. Det var planerat med ved, tändvätska, tid och plats från min sida. Vädret hade jag också kollat.

Det duggade lite och var så grått som det bara kan bli, men jag var fast besluten och Grabben gillar att komma ut på nästan vad som helst. Målet var ett vindskydd vid en strand. Jag åker dit då och då. Grabben hade varit där förut tror jag för han gick före med bestämda steg till vindskyddet.

Jag hade med mig lite torr ved, tändvätska och lite papper. Grabben gillar inte att vänta så jag kände enorm press att få igång en brasa. Med tändvätska, lite döda grankvistar och papper hemifrån gick det lätt som en plätt.

Allt var bra. Vi lyckades grilla korv, vädret var trotts allt okej. Duggregnet gav sig eller så märkte jag det inte.

Vänern var stilla. Allt vi såg var en fiskebåt. Här fiskas det in i det sista, innan isen konmer. En korps kraxande och en knipas vinande vingar var allt som bröt tystnaden….

…förutom mina ljud. Grabben talar inte. Man vet inte säkert. Har han det bra? Är han uttråkad? Är han sugen på korv? Förstår han varför det dröjer?

Det var första gången vi grillade och jag kommer säkert vara lugnare nästa gång men i något slags behov av att underhålla sjöng jag, smådansade och skrev hans namn i sanden.

En reaktion till “En bra arbetsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s