Bra förmiddag

W börjar sent på tisdagar. Inte förrän 12.10. Om han fick välja hade han suttit i sin soffa och spelat dator hela den förmiddagen, som han alltid gör. Det är inte lätt att motivera honom och ger man honom alternativ får han beslutsångest och fastnar i det. Jag har bestämt enväldigt att de där förmiddagarna, om han är hos mig, ska ägnas på något vettigt sätt. Till exempel motion, göra lite sysslor hemma, handla eller gå ut med hunden. Inte för att vara en slavdrivare utan för hans hälsas skull. Så jag bestämmer oftast åt honom och han suckar och gör det, men tror ändå han mår bättre av det.

I dag fick jag honom att baka fröknäcke. Det brukar han gilla. Sedan åkte vi ut med Meya till den fina stenstranden nära oss. Meya badade som hon aldrig gjort förut. Inte med hela kroppen men gick länge ut än hon brukar och var i vattnet nästan hela tiden. Det var nog kylan som lockade henne. Vi skrattade åt henne när hon balanserade på hala stenar och i bland halkade i vattnet.

Det är så grått som jag aldrig upplevt en november tror jag. Det är segt att ge sig ut. Att W var med idag motiverade mig extra. Och Meya hade verkligen kul där på stranden.

W övningskörde igår kväll och idag fick han köra till skolan. Det går verkligen bra nu. Han växlar bättre, kan märka själv när han ska växla och kör mycket mjukare och stabilare nu. Det är riktigt kul att se framstegen så fort. Nu ska vi nog börja öva på att backa snart.

En bra förmiddag. Mycket har blivit gjort och jag kan med gott samvete skrota i soffan ett tag och spela spel på mobilen 😊 Wordfeud, Betapet, Quizkampen och Ruzzle är de som går varma. Har jag nån bloggvän som vill ta en match så heter jag Thirre75 på alla ställen.

5 reaktioner till “Bra förmiddag

 1. Men Thirre fy på mig, tror jag har blivit senil. Inte sjutton hade jag klickat in dig som vän. Inte konstigt att jag inte hittade dig bland vännerna. Nu har ju jag haft mycket nytt att göra de sista 8 veckorna, jösses jag räknade veckorna, var de så många som gått sedan han kom Frasse.

  Frasse har tillfört så mycket kärlek och mys i mitt liv, men samtidigt med detta stress första veckorna för mig, upp och ut varje dag. Herregud fick som träningsvärk i hela mig, plus allergi som nu håller på och lägger sig, sluttampen på fällningen. Din hund fäller väl också mängder? Vad är det för ras du har?

  Stor Kram ❤

  Gilla

   1. Vilket tur att du slipper fällningen, det har varit drivor inne, mängder på kläderna och mina oftast svarta tajts ser ut som om de fått päls. Nu har jag lånat min mammas luftrenare och har inte droppat ögonen eller tagit varken astmaspray eller allergitablett. Äntligen kanske jag kan andas ut, fattar du varför de fäller före vintern, till våren vore ju mer logiskt. Hur kom det sig att du valde just den rasen?

    Gilla

   2. Jag valde henne just för den tjocka pälsen eftersom jag är ute i alla väder och hunden måste stå ut med kyla. Och så är det en av de friskaste raserna. Det är också viktigt eftersom jag inte är så rik, och har råd med hur mycket veterinärbesök som helst. Sedan kan man ju aldrig veta hur frisk hund man får förstås 🙂 Rasen är känd för att vara väldigt snäll och passar bra ned barn, äldre och funktionshindrade. Jag jobbar ju inom omsorgen 🙂 Och så klarar hon långa promenader. Det är också viktigt eftersom jag gillar att röra på mig och vandra. Ja, det var väl lite varför jag föll för en lappis…

    Gillad av 1 person

   3. Vi tittade på just hälsan med vår första hund Watson en Cairnterrier. Denna gång blev jag plötsligt nyfiken på du vet drottning av Englands hundar, upptäckte Fb väns hundbild och undrade/frågade honom om rasen, han har Västgötaspets, en manlig kompis på Fb är ordförande i Västgötaspets föreningen. Han tipsade mig om att ställa mig i omplaceringskön och det gjorde vi. Kul med en svensk hund med anor i vikingatiden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s