Stockholm

Jag och J reste med tåg till Stockholm igår. Vi tillbringar 2 dagar här för att göra en neuropsykiatrisk utredning.

Vi bor hos brorsan som äntligen efter många år har krympt sitt kollektiv och har därmed plats för gäster. Förut bodde han och 2 familjer i en 3:a, men nu delar han sin lägenhet med bara ett par tjejer som bor tillsammans i ett av rummen. De har tillgång till vardagsrummet men när han är hemma är det i huvudsak hans zon. Jag har knappt sett av tjejerna förutom i hallen ett par gånger 🙂

Vi har träffat en kurator idag var och en för sig. Vid lunch hittade vi ett sushiställe i närheten. Det är ju vår gemensamma passion. Det är alltid så fint upplagt och mysigt att sitta och plocka med ätpinnar och doppa i soja med wasabi i.

Efter passade på att promenera lite från Fridhemsplan till city efteråt. Vi är inte så mycket för att gå i affärer men jag visade J några butiker som jag älskade som ung. På den tiden jag hade skumma hårfärger, punkiga kängor och piercingar 😊 Blue Fox och Sko Uno på Gamla Brogatan fick nostalgibesök. Efter att gått över Sergels torg, var vi mätta på stan och åkte ut mot förorten.

Jag har nog blivit gammal. Det lockar mig inte alls längre detta myller av trafik, ljud och människor.

Mysigast att vara hemma hos bror. Vi har lagat mat, käkat Chips, planerat vår julnovell som vi ska skriva och läsa upp för varandra till jul och spelat nostalgispel på Supernintendo. Riktigt kul faktiskt!

I morgon väntar en lång dag med kurator, läkare och massa tester. Sedan åker vi hem direkt efter det.

Det känns skönt att detta blivit gjort. Vi får se vad utredningen visar och jag hoppas att den kan vara till hjälp för J. Men mysigast har det varit att umgås och ha kul ihop med brorsan, och att han inte är så trångbodd längre så att vi kan breda ut oss här och känna oss bekväma.

Nu ska jag klå min son i wrestling!

3 reaktioner till “Stockholm

  1. Jag förstår att ni känner er lättade över att utredningen nu är klar och att ni snart ska få besked. Jag hoppas att det leder till rätt sorts hjälp och stöd i fortsättningen och allra mest hoppas jag på att din son ska känna sig sedd, bekräftad och tillfreds. Härligt att ni kunde kombinera med mysig gemenskap hos din bror 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s